There are few things we love more than witnessing the transformation of something old into something new — and sustainable. Washington, D.C.-based firm KUBE architecture has just unveiled the beautiful renovation of a 1950s home, called the Dual Modern Home, that includes a new addition with expanses of floor-to-ceiling glass and a lush green roof.

green-roofed extension with angled green roof

Although the architects breathed new life into the home, they had a great structure to work with from the get-go. The mid-century home, which was designed by American architect Charles Goodman, had plenty of character and style to begin with. A one-story, elongated design, the original structure was built with glass walls that flooded the living space with plenty of natural light.

Related: Stunning green-roofed home in Poland is embedded into the idyllic landscape

home with glass walls

low-lying home surrounded by trees

To update the home, the design team came up with a new addition that stretches half a level up the natural slope of the site. Connected to the existing house with a courtyard, the addition houses a new living area, office and children’s playroom as well as two full bathrooms and a laundry room.

interior living space with floor-to-ceiling windows and red chairs

living area with white couch facing glass walls

To create a cohesive connection to the original home, the new addition follows the same basic features of the existing design, including multiple walls of floor-to-ceiling glass panels. The structure is topped with a split pitched roof that gives the space a modern aesthetic. Stretching from the old space and over the extension is a lush green roof, which also helps to connect the entire home with its natural surroundings.

wood dining table and black chairs in room with glass walls

music room with blue walls, red chairs and a drum set

The new addition adds flexibility to the home. Sliding walls allow for a change of layout in the future, and a separate entrance was installed to allow the residents to turn the addition into a fully autonomous guest suite.

+ KUBE Architecture

Via ArchDaily

Photography by Anice Hoachlander and Julia Heine via KUBE Architecture

home with dark exterior and a glass wall