Polish architectural firm Biuro Toprojekt has unveiled a beautiful home that showcases a brilliant brick and glass facade. The Red House is a 3,900-square-foot home clad with chiaroscuro-style walls made from reclaimed bricks on one side, while the back consists almost entirely of glass doors and windows that frame incredible views of the serene forestscape surrounding the residence.

brick and glass home

Located in Poland’s Upper Silesia, the brick house sits on the edge of an expansive forestscape. Using the idyllic setting as inspiration, the architects decided to use as many eco-friendly and reclaimed building materials and features as possible, including a solar array that generates sufficient power to the house.

Related: A beautiful brick home is embedded into the Brazilian countryside

long brick wall surrounding a home

At first glance, the stunning brick exterior catches the eye. Made out of old bricks reclaimed from a nearby brickworks, the facades were hand-laid in a chiaroscuro style, creating a vibrant, three-dimensional pattern made up of light and shadows.

white living room with gray furniture and one glass wall

The lovely brick facade is topped with a green roof planted with native vegetation, including vines, which will begin to fall over the roofline over time, further melding the structure into its natural setting.

large dining table with chairs

The entrance is through an open cutout in the exterior wall that leads into a brick courtyard and garage. As the residents walk inside, the mood changes dramatically as the surroundings transform from a solid brick exterior to a contemporary, luminous space.

kitchen with large window looking out over forest

Although the front facade is marked by its brilliant brick walls, the back of the home consists of entire walls made up of large, sliding glass doors and full-height windows that frame the views of the forest. White walls, along with a natural color palette and minimal furnishings, create a modern but comfortable atmosphere.

+ Biuro Toprojekt

Via Dwell

Photography by Juliusz Sokołowski via Biuro Toprojekt