Berlin-based Holzer Kobler Architekturen and Kinzo Architekten have collaborated on Germany’s first upcycled hostel and its nothing short of spectacular. The Dock Inn is made out of multiple repurposed shipping containers that have been carved out to create 64 guest rooms which all feature a vibrant interior design that mixes urban chic with industrial charm.

a cafe on one level with dining areas on the top level

furniture made out of shipping pallets

Located in Warnemünde, Germany, the Dock Inn shipping container hostel is surrounded by the local harbor and shipyard. According to the designers, the rough charm of the industrial location was the perfect place to pay homage to the shipping containers’ former life at sea.two people talking over a long black table

a woman sitting reading a book at the end of a bed.

Related: Gorgeous Catalan building renovated into an eco-friendly hostel in Barcelona

The hostel design used the industrial nature of the containers to create a modern, contemporary hostel with a vibrant urban feel. A maritime theme runs throughout the space, which is filled with reclaimed furnishings, to pay homage to the containers’ seafaring past.a blue room with bunk beds and closet space

a large lounge area with lots of windows

The hostel’s various shipping containers were configured in a way to house 64 rooms with 188 beds, with most looking out over the harbor. There are varying sizes of guest rooms, from private rooms to dormitory-style spaces that have eight single beds. The rooms are compact, but with sleek interiors that give off a sophisticated, contemporary aesthetic. Bright red walls contrast nicely with all white linens in some rooms, while upholstery made of natural materials in muted colors give off a nice earthy feel in other rooms. Throughout the interior, large windows allow natural light to flood the interior spaces.a long, high-top table with stools

a glass door opening up to a lobby

The hostel also has a number of social areas such as a large lounge, computer room, galley kitchen, on-site restaurant and even a spa on the rooftop level. Throughout the common areas, the designers used several reclaimed materials such as the old shipping pallets that were configured into ample seating space in the lounge.

+ Holzer Kobler Architekturen

+ Kinzo Architekten

+ The Dock Inn

Photography by Max Schroeder and Sebastian Dörkena large table with computers

a dock inn sign with sunsetting in the background