Design and engineering firm Carve breathed new life into one of Amsterdam’s oldest parks with a playful new blob-like playground design. The eye-catching structure is a gigantic white and lilac abstract shape that just begs for children to climb aboard its weirdness and explore its many fun features.

Carve, Beatrix Park Amsterdam, urban parks, urban design, green space amsterdam, landscape architecture, park design, park landscape, playground design, unique playgrounds, playground landscapes, public playground design, park renovation, urban design, green space, public space

The firm was charged with creating a new playground area in the park’s existing basketball court, which is surrounded by an abundance of greenery. In addition to creating a fun play area for local children aged 0-6, the new structure also needed to be a vibrant meeting place for park goers. So the designers created an eye-catching “organically shaped sculpture that incorporates various play functions.’’

Related: Basurama transforms landfill trash into playgrounds in Taipei

Carve, Beatrix Park Amsterdam, urban parks, urban design, green space amsterdam, landscape architecture, park design, park landscape, playground design, unique playgrounds, playground landscapes, public playground design, park renovation, urban design, green space, public space

The unique structure is a large voluminous form whose curious shape invites children to explore the interior where they’ll find plenty of places to run, climb, slide, and swing. The large blob, which is painted a bright lilac on the interior, was designed with plenty of dynamic areas such as a web of climbing nets, a metal slide, and a tube swing hanging from one end.

Carve, Beatrix Park Amsterdam, urban parks, urban design, green space amsterdam, landscape architecture, park design, park landscape, playground design, unique playgrounds, playground landscapes, public playground design, park renovation, urban design, green space, public space

On the exterior, the structure has a mirrored wall on one side, which reflects a distorted view of the surrounding greenery. On the other side, kids will find a soccer goal painted on the wall, begging for a strong penalty shot. A sunken trampoline adjacent to the structure further encourages a fun, energetic environment around the park’s new landmark.

+ Carve

Photography by Marleen Beek via Carve

Carve, Beatrix Park Amsterdam, urban parks, urban design, green space amsterdam, landscape architecture, park design, park landscape, playground design, unique playgrounds, playground landscapes, public playground design, park renovation, urban design, green space, public space

Carve, Beatrix Park Amsterdam, urban parks, urban design, green space amsterdam, landscape architecture, park design, park landscape, playground design, unique playgrounds, playground landscapes, public playground design, park renovation, urban design, green space, public space

Carve, Beatrix Park Amsterdam, urban parks, urban design, green space amsterdam, landscape architecture, park design, park landscape, playground design, unique playgrounds, playground landscapes, public playground design, park renovation, urban design, green space, public space

Carve, Beatrix Park Amsterdam, urban parks, urban design, green space amsterdam, landscape architecture, park design, park landscape, playground design, unique playgrounds, playground landscapes, public playground design, park renovation, urban design, green space, public space

Carve, Beatrix Park Amsterdam, urban parks, urban design, green space amsterdam, landscape architecture, park design, park landscape, playground design, unique playgrounds, playground landscapes, public playground design, park renovation, urban design, green space, public space

Carve, Beatrix Park Amsterdam, urban parks, urban design, green space amsterdam, landscape architecture, park design, park landscape, playground design, unique playgrounds, playground landscapes, public playground design, park renovation, urban design, green space, public space