A historic gem in the heart of Copenhagen has been sensitively revamped to suit the modern needs of the bustling city. Årstiderne Arkitekter transformed the 18th-century former post office, known as Postgården, into a mixed-use hub with retail, showrooms, and offices with workspaces for 800 people.

car entrance Postgarden by Årstiderne Arkitekter

show room Postgarden by Årstiderne Arkitekter

Located on one of Copenhagen’s busiest shopping streets, Postgården has enjoyed a storied history as not only the first to print Danish stamps in 1851, but also as the post office of lore where the famous Hans Christian Andersen regularly picked up his mail. In recent years, however, the post office sat largely empty and its introverted facade closed the building off from the public. “The vision for the project has therefore been to open up the block and invite the public inside,” wrote the architects. “The project involved taking a well-known site in Copenhagen –originally a workplace for several hundred people– and re-establishing it as a central address for shops and offices.”

light-filled office Postgarden by Årstiderne Arkitekter

office Postgarden by Årstiderne Arkitekter

Related: Derelict London post office transformed into an artisanal bakery

In upgrading the 170,000-square-foot building to meet modern requirements, the architects were careful to preserve the building’s historical character and studied each room one by one. The team worked in close collaboration with specialists trained in conservation work to restore the architecture, providing a unique backdrop to the light-filled and contemporary interior design. Shops line the lower levels while offices are stacked above.

+ Årstiderne Arkitekter

Via ArchDaily

top floor office Postgarden by Årstiderne Arkitekter