Work has officially completed on the Gasholders residential development in London’s King’s Cross, and the adaptive reuse project is every bit as stunning as we expected. The three Victorian gasholders are iconic landmarks of the city’s industrial past, and they’ve been transformed into modern luxury apartments, duplexes, and penthouses under the design direction of Wilkinson Eyre, while Jonathan Tuckey Design led the interior architecture with interiors by No 12 Studio.

Gasholders by Wilkinson Eyre, Gasholders residences in London, Gasholders project in King’s Cross, Gasholders adaptive reuse, Gasholders renovation, Gasholders by Jonathan Tuckey Design, adaptive reuse London

Created for King’s Cross Central Limited Partnerships, the Gasholders development forms part of the Allies and Morrison-designed masterplan for the 27-hectare site around King’s Cross Station. The gasholder trio features cylinders of eight, nine, and 12 stories with a total of 145 units ranging from studios to penthouses housed inside the original 1860s wrought-iron frames. The Grade II-listed Victorian iron pillars and struts were dismantled, repaired, and reinstalled with the tasteful addition of aluminum and full-height glass.

Gasholders by Wilkinson Eyre, Gasholders residences in London, Gasholders project in King’s Cross, Gasholders adaptive reuse, Gasholders renovation, Gasholders by Jonathan Tuckey Design, adaptive reuse London

Gasholders by Wilkinson Eyre, Gasholders residences in London, Gasholders project in King’s Cross, Gasholders adaptive reuse, Gasholders renovation, Gasholders by Jonathan Tuckey Design, adaptive reuse London

Related: London’s Wilkinson Eyre Architects reveal plans to refurbish three King’s Cross gasholders into mixed use buildings

Skylit atriums bring natural light deep into the buildings, which are surrounded and topped by lush landscaping designed by Dan Pearson. A wide variety of amenities include a gym, spa, and roof terrace with views over Regent’s Canal. A curated selection of retail is located at the ground floor.

+ Wilkinson Eyre

+ Jonathan Tuckey Design

Via Dezeen

Exterior image and sketch via Wilkinson Eyre, interiors via Jonathan Tuckey Design

Gasholders by Wilkinson Eyre, Gasholders residences in London, Gasholders project in King’s Cross, Gasholders adaptive reuse, Gasholders renovation, Gasholders by Jonathan Tuckey Design, adaptive reuse London

Gasholders by Wilkinson Eyre, Gasholders residences in London, Gasholders project in King’s Cross, Gasholders adaptive reuse, Gasholders renovation, Gasholders by Jonathan Tuckey Design, adaptive reuse London