When a family of four moved from Hawaii to Portland, Oregon, they desperately missed the tropical climate that surrounded their previous home. To find a solution, they turned to architect Brian Crabb of VIVA Collectiv, who came up with the idea to connect two tiny homes with a warm, light-filled sunroom.

two gray tiny homes connected by glass-enclosed sunroom

The Ohana (which means “family” in Hawaiian) is comprised of two 176-square-foot tiny homes set on 24 x 8 trailers. The structures were placed side by side, separated by spacious, glass-enclosed sunroom that adds another 247 square feet to the design.

Related: A micro home in one of Quebec’s regional parks offers a unique way to enjoy the outdoors

living space with gray sofa

Coming in at just 600 square feet of living space, the layout allows for something rarely seen in a tiny home — privacy. The right trailer holds the living room and the two children’s bedrooms, while the left trailer houses the kitchen and master bedroom. A surprisingly large bathroom is located adjacent to the kitchen and comes with a soaking tub and unique tile work.

interior hallway of tiny home with light wood floors

At the heart of the home, of course, is the bright sunroom. The glass-enclosed structure even has a pitched roof, which allows the family to feel as though they are enjoying the outdoors even if the weather isn’t favorable.

kitchen with large window and wooden cabinets

Although the design is much larger than other tiny homes, the home was installed with a number of standard space-saving features. There is built-in storage found throughout, and the kitchen has plenty of counter space and cupboards. In the master bedroom, the queen-sized bed has a trundle bed tucked underneath.

bedroom with large windows and white and green bed

Architect Brian Crabb explained to TreeHugger that the incredible home design was inspired by the warm, Hawaiian climate. “The home was designed for a young family of four originally from Hawaii, but living outside of Portland, Oregon,” Crabb said. “Living in the Pacific Northwest, they found they really missed the tropical climate and all it affords, so their request was to create a home where they could enjoy the ‘outdoors’ year-round. The sunroom was designed as a communal space for the family to enjoy together, while the parents’ and children’s bedrooms are located in separate trailers. This separation allows for some semblance of privacy while still enjoying the fruits of going tiny.”

+ VIVA Collectiv

Via Treehugger

Photography by Craig Williams via VIVA Collectiv

bathroom with tree-like tile work

two tiny homes connected by glass-enclosed sunroom at sunset