European design firm Mask Architects has shared renderings of a proposed luxury villa that resembles a white, seaside café. Informed by local Sardinian architecture and digital modeling software, the project — dubbed the Villa G01 “Rock and Cave” special — has been proposed for one of the most exclusive areas of Northern Sardinia and celebrates indoor/outdoor living with a massive garden, spacious terraces and openings that offer panoramic views of the sea.

Continue reading below
Our Featured Videos
rendering of white villa with curved roof

Mask Architects’ Villa G01 is a new interpretation of the sculptural buildings designed by Jacques Couëlle, a self-taught French architect who was nicknamed “the architect of billionaires” after his luxurious and fanciful designs made from carved concrete. Like Antoni Gaudí, Couëlle followed a style of organic architecture that emphasizes a relationship with nature. Mask Architects seeks to build on Couëlle’s legacy in Sardinia by using modern computer modeling and robotic construction to achieve Villa G01’s sculptural and organic design.

Related: Amazing dragon-inspired cliff house in Spain uses the Earth to stay cool

aerial rendering of round white villa connected to an infinity pool
rendering of massive pool leading to a curving white home

The home’s curved concrete exterior shell evokes imagery of Sardinian rocks. Inspired by the natural voids created in these rocks through the process of erosion, the exterior curves inward to create sheltered outdoor terraces. The connection to nature is strengthened by the villa’s placement in a large garden landscaped with native trees, plants and stones. The outdoor area also includes an infinity pool that the architects say can be constructed from prefabricated, high-density polyurethane blocks using KUKA robotics milling. It would then be installed onsite with a special steel structure and a varnish of gelcoat.

rendering of curving roof of a white villa
rendering of patio chairs and lounge chairs on outdoor patio near pool

The conceptual seafront villa comprises five bedrooms with stunning views as well as a spacious living area that connects seamlessly to the outdoors via folding glass walls. An outdoor kitchen with a dining table, outdoor cinema and a sunbathing and multipurpose area arranged around the pool extend the footprint of the 4,000-square-meter home.

+ Mask Architects

Images by Derya Genc / Genc Design Studio via Mask Architects