When it comes to creating a serene living space, Medellín-based firm Opus Studio put nature first in their design for the gorgeous Gozu House. Located in the small Colombian province of Antioquia, which sits in the Andes mountains, the home blends into its stunning natural environment with help from its natural stone cladding and expansive green roofs.

Sitting at an altitude of 7,200 feet, the 5,000-square-foot family home sits nested into a lush, green valley within the Andes Mountain range. The structure is comprised of three main modules, topped with two undulating green roofs meeting at the center module. The home’s jagged silhouette is designed to mimic the the mountains in the background. one story home with glass entrance

Related: A striking timber home with a green roof disappears into a Mexican forest

The Gozu House has a subtle presence thanks to its low, elongated volume, which, along with the natural pine wood and stone cladding, virtually camouflages the structure into its natural environment. The entrance of the home sits between the two “wings” of the design. Once inside, the entryway extends into a winding corridor that wraps around the interior, leading to the central living area and the exterior.

home with courtyard with pool
kitchen lined with windows

Large glass panels and sliding doors provide a seamless connection with the outdoor space throughout the home’s layout. At the heart of the design is an open-air courtyard with a swimming pool surrounded by a large wooden deck –  a fun entertainment area for socializing.

kitchen lined with windows

pool in courtyard

To create a home that was energy-efficient, the architects relied on a number of passive strategies. For instance, the main living space is oriented to the east to take advantage of the day’s sunlight while the bedrooms face the West to provide shade and privacy. Although the dual green roofs certainly play a part in connecting the home to its surroundings, they also provide an insulative thermal inertia for the living space, reducing the home’s energy needs.

+ Opus Studio

Photography and video by Isaac Ramírez Marín via Opus Studio

bedroom with stone walls

living space with dark wood flooring

night scene of home with pool

layout of Gozu House

layout of Gozu House