Construction management firm DPR Construction has recently moved into an impressive new workplace of its own making — a LEED Platinum-certified structure located on the east side of Austin, Texas. Designed to follow sustainable principles, the office is fitted with energy-efficient fixtures, environmentally friendly materials and health-minded features that have the office targeting WELL Silver certification. The interiors of the new office — DPR’s regional team occupies the top floor of the mixed-use facility — were designed by IA Interior Architects.

gray office with large wood door leading to an office

DPR’s Austin office building is the fifth net-zero energy office completed by the company across the country and is seen as one of the firm’s “living labs” for sustainable design. In addition to a focus on energy efficiency, the building is notable for its promotion of healthy living. Natural lighting is emphasized while materials with volatile organic compounds are limited wherever possible. Circadian lighting design, ergonomic workspaces, a spotlight on healthy eating and activity incentive programs have helped the project in its ongoing process of achieving WELL Certification.

Related: Sound-absorbing materials fold into a giant origami-like meeting pod

long white desks with computers
Light green wall in industrial-style office that reads "I love to build so much"

The workspace design is also reflective of DPR’s four core values: integrity, enjoyment, uniqueness and ever-forward. As an extension of the company’s flat organizational structure, an open-office concept was created in place of private offices. Instead, employees can work from a variety of different work areas with adjustable-height workstations.

blue and red office kitchen
game table in an industrial office

“Multiple green walls with air plants and succulents, like the one in reception, enhance and in some cases provide privacy,” reads a project statement by IA Interior Architects. “Environmentally friendly and sustainable local materials, views to the outside, circadian lighting design and an increase in natural light provided by the added skylights are all factors contributing to the design’s sustainability story and DPR’s commitment to wellness in the workplace.”

+ IA Interior Architects

Photography by Peter Molick via IA Interior Architects