Located adjacent to designated wetlands, the Tung House by Seoul-based firm Project Architecture is a net-zero home that combines conscientious landscape design with energy efficiency. Along with a large photovoltaic array and solar water heater panels to provide power and heating, the home uses a number of passive features to achieve its net-zero energy use.

white and gray home with geometric roofs and windows

At 2,900 square feet, the Tung House is a fairly large structure but relatively small in comparison with other homes in the area. One of the reasons that the size was restrained is its location. The home is built in Lincoln, Massachusetts on a strictly preserved site adjacent to designated wetlands. The size limitations imposed by the local government presented a challenge to the architects, who met the restrictions head-on with a gorgeous angular design that aesthetically gives the home a unique character while simultaneously achieving net-zero energy use.

Related: This net-zero home is inspired by Iceland’s volcanic landscapes

white and gray home with geometric roof

interior living space with gray sofas and large windows

At the heart of the design are the geometric features. The roof, which is comprised of various planes, was used to give the home ample space for the photovoltaic array and solar water heater panels. The rooftop solar panels provide sufficient power and heating to the house, and in the summer months, any additional energy is transferred back to the city’s local grid. In addition to making room for solar panels, the multiple roof planes provide several overhangs that shade the interior living space during the warmer months and help provide natural light and heat during the wintertime.

large open kitchen with white island and cabinets

living space with angular ceilings and multiple windows

Inside, the architects wanted to create an open layout that offered a seamless connection between the living space and the outdoors. From the front door to the upper level, multiple large windows offer views of the serene backyard. Naturally lit by sunlight, a loft-like living room and open kitchen are on the ground floor, which is connected to the upper floors through a mezzanine level. The interior design scheme of all-white provides a contemporary elegance throughout the home, enhanced by the various angular ceilings.

+ Project Architecture

Via Archdaily

Images via Project Architecture

angular home with gray cladding