Coworkrs Brooklyn, Coworkrs Gowanus, Gowanus co-working space, Brooklyn co-working space, converted warehouse in Brooklyn, adaptive reuse projects in Brooklyn, Coworkrs by Leeser Architecture

Formerly a printing press, the 47,000-square-foot industrial building was thoroughly revamped but still maintains its raw and rough charm. The architects left as much of the original appearance intact as possible, including the exposed joists and brickwork, but created a sense of unity and modern aesthetic by adding a brightly colored, origami-like staircase that connects three floors. Finished in Yves Klein blue on the outside and teal on the inside, the staircase offers a beautiful contrast to the factory’s muted color palette. The angular staircase also morphs into a multifunctional structure: the sharp walls frame common spaces on every floor and even turn into a communal table in one instance.

Coworkrs Brooklyn, Coworkrs Gowanus, Gowanus co-working space, Brooklyn co-working space, converted warehouse in Brooklyn, adaptive reuse projects in Brooklyn, Coworkrs by Leeser Architecture

Related: SoHo co-working space fuels startups with quirky vintage touches and year-round ice cream

Coworkrs’ setup is a mix between an open-office layout and the more traditional private office setup. Carefully chosen furniture and recessed bands of lighting delineate the shared workspaces. Large conference rooms are located at the end of each floor and are enclosed in a beautiful dichroic glass with a transparent and rainbow-like appearance. LED tube lighting is suspended from above. The basement level houses a cafeteria and double-height performance space with a mezzanine. “The final result maintains the building’s original ‘rawness’ while creating distinct focal areas and spaces for the next generation of startups,” write the architects.

+ Leeser Architecture

Via KONTOR

Images via Leeser Architecture