jpda, tudor renovation, forest hills tudor, green renovation, renovated home, forest hills home, open floorplan, daylighting, modern living room

Since preserving the Tudor-style pitched roofs and brickwork of the house was paramount, JPDA decided to create an extension that would leave the front of the home unaltered while expanding the rear of the property with a tasteful and modern addition.

jpda, tudor renovation, forest hills tudor, green renovation, renovated home, forest hills home, open floorplan, daylighting, modern living room

The new space’s double-height ceilings and abundant windows bring in plenty of light and views of the verdant backyard.

RELATED: JPDA’s clever furniture piece solves a common studio apartment layout issue

jpda, tudor renovation, forest hills tudor, green renovation, renovated home, forest hills home, open floorplan, daylighting, modern living room

An open living and kitchen area boasts lots of room for entertaining thanks to a sprawling countertop and dining table for eight.

jpda, tudor renovation, forest hills tudor, green renovation, renovated home, forest hills home, open floorplan, daylighting, modern living room

The addition also allowed for the home’s master suite and bedroom to be expanded into larger spaces.

jpda, tudor renovation, forest hills tudor, green renovation, renovated home, forest hills home, open floorplan, daylighting, modern living room

JPDA’s clean and sophisticated extension successfully adds to the space and value of this Queens home, but no one has to be the wiser thanks to its completely intact facade.

+ JPDA