Blessed with serene mountain vistas and a rich history, Moganshan also boasts a wide array of beautiful resorts including Anadu, a new rural retreat designed by local architecture firm Studio 8. Located at the northern foot of the Mogan Mountain in Huzhou, about two hours from Shanghai, the luxury resort embraces its enticing surroundings comprised of lush bamboo forests, tea fields and ancient villas. Constructed with natural materials throughout, the hotel is undeniably connected to its rural setting while still offering a contemporary edge.

restaurant bar

dining room

Completed in 2017, Anadu covers nearly 13,000 square feet spread across three floors. Studio 8 was commissioned to oversee the architecture, interior design and visual identity of the luxury resort, which highlights local resources from the ingredients used in the restaurant to the selection of construction materials. Following the brand’s motto of “Find yourself in nature,” every floor embraces the outdoors through large windows and stunning water features.

bamboo room with canopy-like curtains around the bed

sky room with bed on a wood platform

“Water itself, and especially a very calm water surface, generates immediately a sense of relax,” explained Studio 8 in a statement. “[We] decided that this element would be the core of the hotel, a connection between the rooms that articulates the structure of the entire building. For that purpose, the roof of each floor was turned into an infinity water feature. By bringing natural elements into the architectural spaces, the design fosters a connection between the building and the outside.”

sky room reflecting pool

communal pool

Related: Heatherwick Studio wants to build a tree-covered mountain in the middle of Shanghai

The resort’s various rooms are organized in four major narratives inspired by the immediate surroundings. The Tea Room, for instance, faces the white tea fields and is dressed in a material palette echoing the tea theme. To the south, the Mountain Room features a dark gray color palette and a water feature that reflects the distant mountain range. On the east side, the Bamboo Room mimics a bamboo forest with its bamboo wood furnishings and a rice-pink palette. The penthouse suite on the third floor follows the theme of Sky and is surrounded by an infinity pool to create the effect of a “floating island.”

+ Studio 8

Images by Sven Zhang 张大齐