Gallery: Award Winning Tasmanian Addition Harvests Rainwater and Sunlig...

 
This striking addition to a home in Tasmania was recently awarded the Robin Boyd Award from the Australian Institute of Architects for Residential Architecture thanks to its smart use of the sun and rain. Angular in form and constructed of mostly concrete, the home addition uses solar passive design for heating in the winter and collects rainwater as well. Called the Trial Bay House addition and designed by James Jones of Architectus (previously of HBV Architects), the structure was inspired by the lens of a camera, and from the inside, artfully framed views are visible through the picture windows.

Read the rest of this entry »

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below



1 Comment

  1. Simon Taté June 15, 2015 at 7:55 am

    typical archimatecht design, not practical, and a constant battle with water proofing
    problems created by the lack of skill with a pencil

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home