Gallery: Beautiful Boston Hospital Facility Glimmers With a Recycled Co...

 
Natural daylight pervades the interior.

The Massachusetts General Hospital in Boston is shining bright with with a brand new facility that’s been wrapped in a block-long facade of glimmering recycled copper. Designed by Leers Weinzapfel Associates, the sustainable structure is now open and attracting plenty of attention with its beautiful and modern design. The architects’ objective was to design a building that would represent the ‘human face’ of the hospital while also remaining committed to environmental principles. As such, the facility boasts a a gallery and conference center inside, and a green roof, plantings and site pavings to absorb stormwater, outside.

Natural daylight pervades the interior, and a tall entrance lobby hosts a flight of stairs that connect the first and second floors that house the reception, orientation space, and exhibition gallery. The whole of the two-story structure not only appeals to researchers and staff, but the local population and the hospital visitors.

The roof itself  looks out over downtown Boston and Beacon Hill, and provides a quiet area for calm contemplation under a steel pergola. Adjacent is a brick building that dates all the way back to 1892. The structure will be used to house an archive for the hospital and administration.

+ Leers Weinzapfel Associates

Via World Architecture News

Images courtesy of Leers Weinzapfel Associates

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home