Gallery: BIG’s Blåvand Bunker Museum Preserves Denmark’s WWII History

 
The showroom space and interior rendering perspective. Diffused light enters the room lighting up the space without causing damage to the fine art work. Stark corners, ends and walls create a natural circulation and wandering spirit as it leads you around the showroom.

BIG’s design sheds new light on Denmark’s war history, and it does so by balancing practical and playful forms. The bunker’s dark and austere energy is balanced by the museum’s light, airy and modern features. The resulting landscape features a mix of old and new forms, as natural and unnatural features dot the surrounding landscape of the museum. Heavy concrete and metal is set next to light-toned steel and glass, creating a provocative sensory experience.

via Archiscene

+ BIG – Bjarke Ingels Group

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >