Gallery: Bishan Park: Singapore Transforms a Concrete Channel Into a Vi...

 

Situated in the heart of Singapore, Bishan Park is one of the city’s most popular green spaces. Once a utilitarian concrete channel, the site has been transformed into a naturalized river through a much-needed upgrade. This project is part of the Active, Beautiful, Clean Waters (ABC Waters) Program, a long-term initiative to expand the country’s bodies of water into vibrant, new spaces for community bonding and recreation. Sixty-two hectares of park space has been tastefully redesigned to accommodate the dynamic processes of a river system while providing maximum benefit for park users. Three playgrounds, restaurants, a new lookout point constructed from the recycled walls of the old concrete channel, and plenty of open green spaces complement the ecologically restored river. This is a place to take your shoes off and get closer to water and nature!

VIa World Landscape Architect

The article above was submitted to us by an Inhabitat reader. Want to see your story on Inhabitat? Send us a tip by following this link. Remember to follow our instructions carefully to boost your chances of being chosen for publishing!

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >