Gallery: Black Pearl House: Stunning Dutch Renovation is Harmoniously E...

 
The top floor holds a daylit office and a more subdued rest space that is wrapped in lath strips.

The reworking of the dilapidated building was anything but modest. The ground floor is now an open-air wood shop that leads to a bamboo garden patio in the back. The narrow, white stairs open to the main living floor, where a tremendous amount of work took place to open up the floor’s interior. The outer brick walls are left intact, displaying the history of the building. The entire project is rife with an endless amount of details and design quirks that are harmoniously eclectic. The smooth white stairs glow from behind against the raw brick wall, and white spaces jump to black to designate the large open space. As the floors are now all connected, daylight can reach down to the lower floors from a skylight.

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?