Gallery: Cantilevered 2-Toned Treehouse Disappears into a Forest in Aus...

 
Although it doesn't actually sit in the tree tops, it was designed to melt into the forest background

Situated on a steep slope above Separation Creek in Victoria, the Treehouse is reminiscent of the area’s 1950s fibro shack vernacular architecture. It is clad in cement sheet and lined with vertical timber battens that are naturally stained. The sheets were painted in two different tones to replicate the tonal variety of the surrounding trees.

Daylighting fills the home, which includes a sun room, a living area, a study, and three bedrooms – all of which have spectacular views, and the interior has been finished with a minimalist touch. Built in 2008, the Treehouse probably isn’t as green as it could be, but we love the effort that was made even then – before sustainability was en vogue – to cut down the home’s impact on the natural environment.

+ Jackson Clements Burrows

Via Homedsgn

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?