Gallery: Cedar-Clad Malbaie V Residence is Topped With a Flourishing Gr...

 
Mu Architecture created this incredible hill-top residence that demonstrates how elegant design can be fused with energy efficiency. Dubbed Malbaie V residence, the four-bedroom building is embedded in the rocky hillside of Cap-à-l’Aigle within the region of Charlevoix, Quebec, Canada. The residence is encased within a red cedar exterior and topped with a living planted roof that insulates the building and helps to control rainwater runoff.

Mu Architecture‘s Malbaie V residence is a gorgeous cedar-clad volume that overlooks the ocean through big open windows that suffuse the interior with daylight. Planks of natural wood are used for the floor and the ceiling – they connect all of the rectangular spaces and structures that make up the building.

The Montreal-based studio has created a visually stunning cabin-like retreat. According to the architects, “An abundance of openings from east to west, the result of a perfect combination of solar motion, orientation and views sought, provides permanent natural light as well as optimal energy efficiency . . . The simplicity of the materials used, types of natural wood for the floor and ceiling accentuates the dramatic perspective of the main corridor”. The living roof, with its fresh burst of local plant life, is the icing on the cake.

+ Mu Architecture

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >