BDG Architects, Dutch design, Stoas Vilentum University, cylindrical architecture, Architecture, Daylighting, energy efficiency, green Interiors, round building,

Stoas Vilentum University places a strong focus on sustainability, which is reflected in its form, materials and interior spaces. The school’s cylindrical shape minimizes energy loss while allowing plenty of natural light to flow down through its core. The building’s interior features an open, non-hierarchical layout with flexible spaces that encourage interaction between people.

The new university building shelters labs, offices and classrooms, as well as communal spaces for meetings. Grass-like angled green columns delineate these spaces around the central stairwell, while giant beanbags create informal areas for gathering and enjoying free time. The building and the surrounding landscape are in a constant conversation thanks to the school’s see-through facade, which frames stunning views of the countryside.

+ BDG Architects

+ Stoas Vilentum University

Via Dezeen

Photos by Scagliola Brakkee