Gallery: Clavel Arquitectos Transform Spanish Attic Into a Gorgeous Han...

 
Flooring in public zones is made from slabs of grey phyllite stone. LED strip lighting within coves at the top and bottom of each wall create a floating illusion, and enhance visual reflections throughout.

Originally proposed as a gallery extension to the home below, the rooftop program presented multiple complications. The penthouse is affected by strict zoning that limits modifications to the locations of existing exterior walls. The existing layout consisted of tight, double loaded corridors with minimal openings, leaving residents uneasy when entering the rooms on either side. In order to create a more comfortable spatial configuration, the architects designed a system of “habitable bubbles.” By covering and breaking the existing outer walls, and replacing them with extensive glazing that curves seamlessly around corners, the architects blur the boundaries between inside and out and provide panoramic views of the valley beyond. Each bubble houses a different use – dining, living, sleeping and toilets.

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home