Larch barn, barn renovation, Alp'Architecture sàrl, green renovation, timber architecture, Minergie certification, energy efficiency, solar panels, Switzerland, low energy consumption, energy-efficient home

The small house was extended at the back, with volumes added so that the existing structure could be transformed into a primary residence for a couple. An entire new volume was added on the ground floor, housing a garage, a bathroom, equipment rooms and the entrance. The extension is partly visible on the first floor, where its contemporary cladding distinguishes the addition from the old barn.

Related: 6 barns converted into beautiful new homes

Larch barn, barn renovation, Alp'Architecture sàrl, green renovation, timber architecture, Minergie certification, energy efficiency, solar panels, Switzerland, low energy consumption, energy-efficient home

Adequately sized openings frame particular views of the valley, while new furnishings utilize every inch of the available space. In order to meet the requirements for the Minergie P certification, the architects introduced solar panels and double flow ventilation, which were a challenge to integrate into the existing architecture.

+ Alp’Architecture sàrl

Via Architizer