Gallery: Derelict East London Granary Transformed Into Creative Office ...

 
Original rendering of The Granary by Schmidt Hammer Lassen.

The Granary is located in the Abbey Road Conservation Area and contains a mix of commercial spaces, a public square, a restaurant and a riverside terrace. The mixed-use scheme was designed to be a vibrant hub of cultural and creative activity during both the day and night. Public transportation links across the river have also been improved to create greater connectivity. Overall the aim was to retain the building’s original gritty and industrial character while improving functionality, increasing daylighting and creating a building that responded to the urban context more fully.

All of the original features of the granary were restored, all non-original extensions and partitions were removed, and blocked up windows were opened up. A new bronze-clad building was erected to the south of the original structure and creates a dynamic alternative to the traditional brick. Openings in the old building were added to flood the loft-like spaces with lots of natural daylight and bridges connect the old and the new together. While Schmidt Hammer Lassen originally designed the concept, London-based Pollard Thomas Edwards took over the project and completed it. The resulting renovation is a bright, open commercial space and is even partially run on solar power.

+ Pollard Thomas Edwards

+ Schmidt Hammer Lassen

+ The Granary

Via BD Online

Images ©Glenny and Schmidt Hammer Lassen

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?