Gallery: LA’s Broad Museum Unveils Porous, Light-Filled Gallery

 
Three stories tall, with parking underneath, the new 120,000 sq ft museum will include almost an acre of column free gallery space, in addition to a lecture hall, multimedia gallery, lobby, gift shop, espresso bar, and archive and storage space.

Eli Broad and Diller Scofidio + Renfro unveiled the renderings for the new museum yesterday inside the Walt Disney Concert Hall. The $130 million museum will play a central role in the re-urbanization of Grand Avenue, as well as providing a contrast to the shiny and large concert hall that sits across the street. The Broad Art Foundation will serve as a repository for the Broad’s vast collection of contemporary art work, as well as a lending center. Three stories tall, with parking underneath, the new 120,000 sq ft museum will include almost an acre of column free gallery space, in addition to a lecture hall, multimedia gallery, lobby, gift shop, espresso bar, plus archive and storage space.

Nicknamed “The Vault and The Veil,” the LA museum is characterized by its large archival space covered in a porous, veil-like exterior. The entire second floor serves as the archive vault, which unlike most museums, remains in view rather than being relegated to the basement. The arched and carved ceiling of the lobby serves as the floor for the vault, and the ceiling is the floor of the gallery space.

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


4 Comments

  1. lazyreader January 10, 2011 at 8:31 am

    Keep in mind I have nothing against modern architecture. But it looks like a cheese grater. Funny someone mentions Seattle’s library. Here’s what a certain someone said about that in 2004. http://www.kunstler.com/eyesore_200406.html
    This is what happens when you have a stupid white building designed by stupid white people ( no offense, I am white ) who think they know whats best for a city. It is a perfect nest to attract birds, a good place to where mama can raise her chicks. Probably much more nurturing than whatever stale human activity goes on inside. I can only imagine how hard it will be to clean when birds crap in each crevice.

  2. Green Electricity January 9, 2011 at 11:44 pm

    Quite breathtaking!

  3. Holcim Awards January 7, 2011 at 7:49 pm

    The facade structure reminds me a bit of the Seattle Public Library by OMA. Otherwise I think this is a great design. That top floor with the lighting coming through the structure is really beautiful.
    This would be a great submission to the Holcim Awards US. http://on.fb.me/holcim-awards

  4. krenit January 7, 2011 at 7:40 pm

    A staircase as prominent as the escalator might provide a pleasing option.

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home