Gallery: DHV Architects Sustainable Head Office Remodel is a Finalist i...

 
The wood framing on the windows were replaced to create a “transparent curtain wall,” emphasizing the building's shape.

During the renovation, the character of the building, which is located in Amersfoort in the Netherlands, was left intact, from the airy floor plan to the ample daylight for workers. To build on this foundation, the HVAC, insulation and lighting was improved with sustainability in mind. White roofing material was used to provide sun protection and the wood framing on the windows were replaced to create a “transparent curtain wall,” making the building’s shape all the more evident.

DHV Architects is proud of the design and renovation, stating “the basis for the design was to realise communication between engineers from various disciplines and work activities, within a green and healthy environment.” The Dutch Design Award committee agrees, selecting the building as a finalist in the Design Awards competition. “The impact realised by good detailing and abstract design is stunning,” says to the committee.

+ DHV Architects 

+ Dutch Design Awards

via ArchDaily

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?