Gallery: Employees Grow Herbs and Veggies at Google’s New Super-headqua...

 
All of the offices and rooms are themed!

Located in Renzo Piano’s Central St. Giles Building in Covent Garden, the new super headquarters feature a series of indoor and outdoor workspaces, a gymnasium and dance studio, along with several restaurants, cafes and comfortable rendezvous areas. These are all themed spaces that feature many recycled furnishings that allowed the designers to keep costs low. Also, in keeping with Google’s in-house policy, no toxic materials were used and many of the floors and trimmings are comprised of certified wood.

Among the workspaces are outdoor balconies or “secret gardens” fronted by trimmed hedges that provide a solar screen and some privacy (not to mention some good old-fashioned greenery!) But talk to anyone on the street and they’ll tell you that the rooftop allotments are among the most enviable feature of this new corporate headquarters. Employees have to sign up for a waiting list to use the allotments, and anyone who neglects theirs will be booted out. But once they’re in, they can nurture root vegetables and herbs in small tubes made from responsibly-sourced timber and cook them at home.

+ PENSON

images via David Barbour

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?