Gallery: Energy Efficient Ivy-Trimmed Campus Aarhus N Officially Opens ...

 
Then surrounding the building, landscaping is used to enrich the campus experience and a variety of activity and sensory gardens have been planted.

The aim of Campus Aarhus N is to consolidate the activities of one of Denmark’s largest educational institutions. Shaped like a plus sign, the 27,000 sq meter building has four wings shooting out from a central atrium. The school’s vision was to have a building with flexible, dynamic, cross-disciplinary study environment where students can meet, study, and learn. Inside there are auditoriums, a multimedia centre, a canteen, intimate meeting rooms, social meeting spots and lounge areas.

Daylighting plays an integral role in the new campus building, most prominently featured in the central atrium. A large domed skylight pulls natural light down into the multi-story open space that acts as a giant plaza and crossroads. Daylight slits and skylights are also integrated into the rest of the building to create more optimum lighting conditions for study. Artificial lighting is controlled by sensors to minimize energy use when not needed.

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home