Gallery: Flemish Renovation Combines a Modern ‘Rabbit Hole’ Entrance Wi...

 
Back in 2006 LENS'ASS Architecten converted this house and veterinary clinic in Pajottenland, Belgium, into a modern portrait of Flemish elegance. The Belgian studio ensured the family residence kept many of its original features, such as ground-to-roof brick walls, barn-style doors, and roughly crafted wooden beams -- all of which were left exposed to keep the contemporary farmhouse style. One new and eye-catching addition was the 'Rabbit Hole', a narrow mason brick tunnel that connects the house to the street. This access point ensures the dwelling -- an open assemblage of scattered buildings -- remains private, blocking direct views into the yard.

The outdoor area of the site is also enclosed, which spatially connects the home with the veterinary practice adjacent. Large windows help to open the house out to the surrounding farmland that stretches off into the distance. Afar, you can see a historic 17th-century gaasbeek castle.

As with all interesting and dynamic renovations, the architects have made sure that the residence keeps a balance between its original rural heritage and its new contemporary finish. Combining all the farmhouse finishes with modernized touches, the site is a subtle redesign of a stunning space.

+ LENS’ASS Architecten

Via Mocoloco

Images courtesy of Philippe van Gelooven

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home