Gallery: Giant Mangrove Patch Office Tower Rotates to Provide Splendid ...

 
But it is only open to pedestrians and cyclists.

The buildings are propped up with a skeletal structure that shades the interior. Then, the corridors that line each floor act as a buffer zone between the offices and the sun, keeping the former nice and cool while at the same time ushering in a ton of light. These systems also ensure that the building need not rely on energy-hungry lighting or cooling systems.

An office building that also incorporates entertainment and retail facilities, the Agung Sedayu Center is designed to provide a space for coastal visitors to view the mangrove forest. But it’s only for pedestrians and cyclists. No cars allowed! This will ensure the area’s long term viability. It’s a beautiful design that strikes a necessary balance between fostering both development and biodiversity.

+ Agung Sedayu Center

Via Arch Daily

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


1 Comment

  1. Chris Young November 14, 2012 at 2:41 pm

    if no cars are allowed, why does it have a subterranean parking garage?

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?