Gallery: Giant Mangrove Patch Office Tower Rotates to Provide Splendid ...

This building strikes the necessary balance between the need to foster development and biodiversity.
 
This building strikes the necessary balance between the need to foster development and biodiversity.

The buildings are propped up with a skeletal structure that shades the interior. Then, the corridors that line each floor act as a buffer zone between the offices and the sun, keeping the former nice and cool while at the same time ushering in a ton of light. These systems also ensure that the building need not rely on energy-hungry lighting or cooling systems.

An office building that also incorporates entertainment and retail facilities, the Agung Sedayu Center is designed to provide a space for coastal visitors to view the mangrove forest. But it’s only for pedestrians and cyclists. No cars allowed! This will ensure the area’s long term viability. It’s a beautiful design that strikes a necessary balance between fostering both development and biodiversity.

+ Agung Sedayu Center

Via Arch Daily

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below



1 Comment

  1. Chris Young November 14, 2012 at 2:41 pm

    if no cars are allowed, why does it have a subterranean parking garage?

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home