Gallery: Green-Roofed Cluny House Showcases Low-Energy Luxury in Singap...

 
Huge open spaces meld with the interior courtyard as a result of these structural elements.

The home’s seamless integration of natural elements pays off — the open courtyard with a beautiful pond in the center not only immerses residents in nature but also promotes good cross-ventilation throughout the home. Plants ringing the rooftop also help cool the space, and they are fed by water from rain runoff.

The home itself is constructed of reclaimed teak and timbers made from small strips of wood which would otherwise be scrap. Huge open spaces meld with the interior courtyard as a result of these structural elements. An EIB System may give the home its brains, but the high-tech heart of the project is an integrated solar electric and solar thermal system that provides for much of the home’s energy needs.

+ Guz Architects

Via The Contemporist

Photos © Patrick Bingham Hall

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


2 Comments

  1. Abusch0 November 5, 2011 at 6:28 pm

    Oh my god…. Exquisite…. A dream …. I will now copy it!

  2. manu May 11, 2011 at 10:25 am

    a very nice space created…feels like the buildin creatd has life in it n its vry refreshn….

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home