Gallery: Green-Roofed Hydro-Nuclear Headquarters Emerges From Historic ...

 
A series of walkways divide the program and lead to the outdoor courtyard

The base of the building is dedicated to welfare programs while the offices stack vertically, creating a spiraling mass without a tower. Podiums branch out from this central program and contain fitness facilities, meeting rooms, lobbies and an auditorium. Outdoor walkways that lead to the internal courtyard separate these functions and the building will rely at least partially on solar for its energy needs.

A strong north-facing, perforated metal outer facade allows the building to breath while still protecting it from vicious winds, while the sheltered inner facade opens brightly to a large central courtyard. A pattern in the metal resembles the Emille Bell – one of Gyeongju’s most revered historical treasures. Meanwhile, controlled shading allows natural light to enter the vast building without too much solar gain. The project incorporates a wide variety of green spaces, including a garden that merges onto the auditorium’s roof!

+ Haeahn Architecture

Via Arch Daily

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >