Gallery: Green-Roofed Mirador Interactive Museum Melts into the Chilean...

 
Traditionally the studio creates experimental work that plays with light and darkness to inspire reflection and emotional connection.

The space is linear and solid, forming an abstract connection with the land itself. Each zone is designed with a simple contemporary style, however the project complements its surrounding landscape and welcomes it indoors through a grand glass facade dug into the site. The team used local resources and technical building strategies to ensure that the building remains sustainable over time.

Completed back in 1999 by the Santiago-based architecture studio, the space was selected for the 2000 Architecture Biennale in Chile. Traditionally the studio creates experimental work that plays with light and darkness to inspire reflection and emotional connection. The Mirador follows this aim, sparking curiosity and thoughtful contemplation.

+ Gonzalo Mardones Architecture Studio

+ Museo interactivo Mirador

Images courtesy of Gonzalo Mardones Architecture Studio

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?