Gallery: Unilever’s Energy Efficient Office is One of the Greenest in E...

 
Displacement-filtered fresh air help keeps the workforce perky during long days.

The interior of the Unilever HQ is designed like a vertical village. Multiple levels connect to each other, lacing throughout the huge daylit atrium. The spa, stores, and café on the first floor are open to the public, extending the social context of the building to the city. The upper stories link private and public workspaces with large informal seated areas around the central atrium. The open floor plan uses an atrium to anchor satellite work spaces. The building is designed to provide Unilever’s 1,200 employees with a collaborative environment that is healthier than the company’s last HQ in a standard office tower.

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


1 Comment

  1. ethical gifts January 7, 2011 at 7:07 am

    Is it just me or it just looks too modern and not too green?

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?