Gallery: House Abo Beats the Heat in South Africa With Natural Cooling ...

 
The residence is surrounded by areas of steel and glass.

To connect the lower and upper levels of House Abo, Nico van der Meulen Architects installed a staircase that changes the dynamics of the site itself. It is surrounded by areas of steel and glass, while the outside pool is encased within a timber wall. The home’s lighting highlights the staircase while making light bounce off the reflective black swimming pool.

The studio expanded the original space and doubled its size while introducing large glass windows that allow sunlight to seep in during the darker winter days. For more information, visit the architects’ official website.

+ Nico van der Meulen Architects

Via Contemporist

Images courtesy of Nico van der Meulen Architects

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


1 Comment

  1. rosemary January 31, 2013 at 7:09 am

    This looks so great! Congrats – looking forward to hanging out on it one of these days…

    http://www.kadrium.ca/

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >