Gallery: La Tonnelle Wine Tasting Room Tucks Into the Terraced Cliffs o...

 
The large windows are covered in a metal mesh screen into which artist Daniel Schlaepfer inserted thousands of golden metallic tiles that become a pixilated grapevine when viewed from a distance.

The design scheme integrates the tasting rooms into the land, emulating the rocky cliff where grape vines enjoy the warm and moisture-laden air. The multi-level building has few exterior clues as to its use. The concrete walls use a new system which emulates the aged character of the landscape. Local stone is set in the concrete, and the surface is scratched before setting up to give the walls a rough, natural finish. This handmade exterior is a reflection of the copious stone work in the region.

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >