Gallery: XTEN’s Bel Air Residence Mimics the Hillside Its Perched On

The lower levels inch into the hillside, meeting the facets of stone. Minimal white balconies, with matching overhangs, span almost 360 degrees of the building. The living areas are flooded with natural light and air, from all sides.

Built on a four acre hillside, the house is located at the top of a 150 vertical drop. The lower portion of the property is lush and wooded due to the ravines and creeks on the East and West edges of the property.

The view from the pool dock looks down on Beverly Hills from atop a heavily wooded perch. The design of the multileveled residence mimics the cutaway levels of the hillside. The lower levels inch into the hillside, meeting the facets of stone. Minimal white balconies, with matching overhangs, span almost 360 degrees of the building. The living areas are flooded with natural light and air, from all sides. Outdoor living rooms, eating areas and swimming pools overlook the beautiful view below.

A private tennis court with viewing area is located down hill from the pool deck. Further up the property, XTEN created the private living quarters. Appearing as though they have been carrved from the hillside, the bedroom areas are much more intimate than the open levels below.

XTEN’s Bel Air estate meshes the natural design of the hill with open air luxurious living.

+ XTEN Architecture

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person: