Gallery: SHINE’s Tec de Monterrey Retrofit Maximizes Natural Light and ...

 
An interior atrium provides additional daylighting and natural ventilation

SHINE has created this new design studio as a study in bioclimatic architecture, which is ideal for the students who will spend so much of their time either in the first floor studio or in the more public modeling spaces upstairs. In addition to an iconic appendicular transitional space outdoors made primarily of wood, the building is distinguished by flake glazing that ranges from translucent to transparent to help control natural light.

Further contributing to daylighting and also natural ventilation is a giant interior atrium. Combined with other thermal, visual and acoustic details, these interventions help to ensure that the retrofitted building is more energy efficient than many of the other buildings on campus, but not without paying respects to the existing ambience.

+ SHINE Architecture

Via Arch Daily

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home