Gallery: Light-Filled Gateway Unveiled for Sydney University of Technol...

 
A new type of structure accommodating ventilation and circulation shafts, acting as lightwells.

Located in the heart of Sydney, UTS is an urban university that is designed to fit within its urban context while creating its own separate and unique identity as a space for students to learn. The Podium Extension acts as both a wall to the university as well as a window into the heart of the bustling activity. Inside is a flexible and dynamic space for students to meet that is capable of accommodating various programs. Also included in the building is an experimental cinema and a bookstore. At night, movies, announcements, art, and other media will be projected onto the glass facade.

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


4 Comments

  1. SAP America Headquarter... October 21, 2010 at 3:31 pm

    [...] to the north enjoy sweeping views of the woods, while the south side is made up of a wood-laminated glass covered atrium. In the winter, the sun reaches in through the louvered shades to warm up the open space, while in [...]

  2. Urban Forest Cultural C... October 19, 2010 at 12:09 pm

    [...] that encourages eco-friendly and healthy living. The roof of the building will feature a tree-filled courtyard and will be covered in solar panels to provide renewable energy for the [...]

  3. Steven Holl Unveils Lig... September 20, 2010 at 12:02 pm

    [...] large light well in the project’s roof provides daylight throughout the building, while north-facing windows [...]

  4. Bakoko Designs Double D... August 27, 2010 at 12:19 pm

    [...] university building is consists of a series of vaulted concrete arches, some of which feature openings that capture [...]

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >