Gallery: Lowe’s Pavilion is Transparent Metallic-Skinned Art Shelter at...

 
First steel allows the building to resist lateral forces through the use of moment connections, thus avoiding cross bracing and keeping the interior space visually open.

Lowe’s Pavilion is an outdoor classroom and component of the North Carolina Museum of Art’s Sculpture Park. The two-story structure is built from steel beams with wood decks and is wrapped in varying widths of horizontal, perforated metal bands. This metallic skin is multi-purpose and allows both daylight and breezes to enter, but also reflects the changing landscape. The metal takes on the colors of the surrounding field and sky at sunset and sometimes, it completely disappears into the shadows.

Tonic Design chose to build the sculptural pavilion out of steel and aluminum for a number of reasons. First steel allows the building to resist lateral forces through the use of moment connections, thus avoiding cross bracing and keeping the interior space visually open. Aluminum was chosen for the skin as it is easy to work with, lightweight and reflective. Finally, the metal was recycled and in the future could be dismantled and recycled again.

+ North Carolina Museum of Art

+ Tonic Design

Via ArchDaily

Images ©Jim West

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home