Gallery: MDR Architectes Complete Strikingly ‘Green’ Gymnase Clapiers I...

 
The sound proofed gymnasium functions are set around a lobby space and central circulation axis, open at one end it lets the light pour in and frames views out to the surroundings. From the central corridor there are excellent observation opportunities in to the two gym areas either side, as well as from the staffed office space.

The windows and openings are carefully considered based upon orientation; almost non-existent on the north façade and narrow and deep on the western facades, this helps to improve the energy performance of the building. Open able windows are strategically placed to enhance the potential of natural ventilation in the gym areas, keeping the areas cool in periods of high activity.

This design is simple, logical and striking, and while no budget has been disclosed, given the use of Nanogel we can only assume it wasn’t small. Whether or not the building really does sit well in the environment cannot really be commented on, as none of the images provided show enough context, but this neat little compact gym gets a thumbs up from us!

+ MDR Architectes

Via Archdaily

Images by Benoit Wehrle

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?