Gallery: Melbourne’s Sealight Pavilion is Designed for Contemplating th...

Photo © Gary Annett Photography
 
Designed for contemplating the passage of time, the structures themselves also change like if they were alive.

The Sealight Pavilion was constructed as a joint effort over 14 weeks in 2011. It consists of two volumes: a tower and a cantilever, made entirely from locally-sourced, reclaimed cypress wood via Australian Reclaimed Timbers. A public, habitable sculpture, it offers a tranquil space from which to visitors can gaze out on Melbourne’s scenic harbor.

While the tower offers a secluded space to stare at the sky, the cantilever leans framing the sea like a picture. Designed for contemplating the passage of time, the structures themselves also change like if they were alive. The golden color of the reclaimed wood has been turned into a beautiful light silvery-grey that blends in with the maritime surroundings.

+ Monash University

Photo © Gary Annett Photography

Via Plataforma Arquitectura

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home