The B (h) uis is one of those projects that seems to magically transform humble waste materials into an elegant and useful architectural space. Made entirely of short lengths of PVC pipe Dutch based Hoogte Twee Architect Studio’s cube shaped pavilion makes for a sweet place to kick back. The PVC tubes are reimagined as a building block for the strutcure — sizes were carefully selected to balance function, strength and aesthetic and stacked into a uniquely functional whole.

Architecture reuse, Green Building, green pavillion, Hoogte twee, pipe pavilion, pipe pavillion, PVC pipe reuse, Recycled Materials, reused, reused pipe project

A mesmerizing effect results from the various play of light and shape from the tubes. The effect of transparency on the ends and solidity on the sides is striking, as the cube’s weightiness is transformed. The functionality of the B (h) uis keeps it from being just an exercise in aesthetic expression. The project is a novel use of waste material to make a high functioning and durable place for relaxation. By transforming the tubes into building blocks the Hoogte Twee created a rational space that can be contemplated, used and even explored– if you’re the right size.

+ Hoogte Twee Architect Studio