Gallery: Mole Architects Updates Hawthbush Farmhouse With Reclaimed Bri...

 
A semi-circular window at one end of the space is emphasized by the shape of the arch. Downstairs, the kitchen is lit up with natural light throughout the day, and it opens out onto the garden using timber-framed glass doors.

Mole Architects used natural materials like wood cladding, glass, and copper to extend the Hawthbush farmhouse while staying true to the region’s pastoral architectural vernacular. Mole Architects designed the new extension after studying historical maps of the area. Their design was placed at a purposely poised angle in order to follow the original layout of barns years past. A coated steel roof arches over the reclaimed bricks, creating a beautiful concave barrel ceiling.

A semi-circular window at one end of the space is emphasized by the shape of the arch. Downstairs, the kitchen is lit up with natural light throughout the day, and it opens out onto the garden using timber-framed glass doors. The team created a fine and beautiful balance between modern design and an appreciation of originality, and the finished project provides a practical and functional space for a farm and a family. The Hawthbush farmhouse extension was shortlisted for the AJ Small Projects award in 2013.

+ Mole Architects

Via Dezeen

Images courtesy of David Butler

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?