Gallery: MS Lounge Sports a Forest-Like Facade of Recycled Plastic Tube...

 
The MS Lounge is a pavilion in Navarra, Spain that gets its distinctive look from the airy facade of green "reeds" surrounding it. Designed by architects Vaillo + Irigaray, the funky structure serves as a pop-up event space that allows guests to feel like they are dining and dancing within a bamboo forest. The verdant tubes that encase the lounge are made of recycled plastic, and to add even more green appeal, one wall of the building is partially lined with real shrubbery.

Inside, the space is airy and filled with daylight streaming from a strategically-placed skylight. The cement floor and thin, metal poles that hold up the roof give the interior a monochromatic, industrial look that is complemented by the poppy green of the reeds outside. In the center of the room, a chunk of the floor has been covered with what appears to be a carpet of crushed green wine bottles – a creative element that adds a lot of sparkle, especially since it’s encased in glass as if it’s Kryptonite.

“The organizational scheme is due to similar patterns of micro-structures, more in line with geometric patterns of liquid and/or aerosols than Cartesian structures,” say the architects of their design. At night, light filters through the plastic “reeds” from within, giving the pavilion a gorgeous glow.

+ Vaillo + Irigaray

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?