Gallery: MVRDV Transforms Dijon Factory Into Innovative Flexible Worksp...

 
When it's not busy, employees can enjoy a fitness center or projects incubator

The existing building that housed a dijon factory for five short years was too wide to accommodate 600 work spaces, but with only €4 million to work with, it wasn’t possible for MVRDV to make major structural adjustments. This ended up being a fortuitous limitation since the studio was forced to stretch their imagination, which resulted in an entirely new working concept.

Taking cues from the working habits of today’s young people, instead of designing a serious of tiny cubicles that are more likely to inspire despair than meaningful relationships with clients, MVRDV opted for open spaces filled with homely objects that mimic the feeling of working on a sofa or bed. This allows employees to sign in for work wherever they choose during peak hours, and then they can enjoy the fitness center or projects incubator when business is slow.

Few adjustments were made to the existing building, but perhaps the most striking change is the facade. It’s the same, except MVRDV transformed it with QR code print in keeping with the Teletech work ethos. To bring in natural light, the firm inserted a large window and skylights, which creates a comfortable communal feel that makes working at this call center even more appealing.

+ MVRDV

photography via Philippe Ruault

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >