Gallery: Natural Japanese Cedar-Wrapped Louver Haus Keeps its Cool in S...

 
All of the apartments can control how much sunlight and ventilation penetrates the interior

Located in a dense metropolis of South Korea, the 400 square meter complex has six south-facing apartments and another open plan apartment that faces north. These are all organized around a concrete staircase with interesting vertical cables that lead to skylights punched into the roof. The latter intervention ensures plenty of natural lighting.

The louvers mitigate solar gain and create a sense of intimacy in an otherwise packed neighborhood, which in turn helps to increase the building’s overall energy efficiency. But they also have a cosmetic aspect as they allow for a certain amount of aesthetic flexibility. Shutters open and close, disguising hidden windows and even a couple of balconies, so residents can control how much air and light enters the interior.

+ Smart Architecture

Via Dezeen

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?