Gallery: Natural Japanese Cedar-Wrapped Louver Haus Keeps its Cool in S...

All of the apartments can control how much sunlight and ventilation penetrates the interior
 
All of the apartments can control how much sunlight and ventilation penetrates the interior

Located in a dense metropolis of South Korea, the 400 square meter complex has six south-facing apartments and another open plan apartment that faces north. These are all organized around a concrete staircase with interesting vertical cables that lead to skylights punched into the roof. The latter intervention ensures plenty of natural lighting.

The louvers mitigate solar gain and create a sense of intimacy in an otherwise packed neighborhood, which in turn helps to increase the building’s overall energy efficiency. But they also have a cosmetic aspect as they allow for a certain amount of aesthetic flexibility. Shutters open and close, disguising hidden windows and even a couple of balconies, so residents can control how much air and light enters the interior.

+ Smart Architecture

Via Dezeen

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below



get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home